EPC POWERPACK

0 beoordeling(en).
Model: EPC tuning
Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs: €379,00 Excl. BTW: €313,22

EPC POWERPACK diesel tuning

Dieseltuning: tuningboxen  voor personenvoertuigen, bestelwagens, agricultuur, grondverzet en vrachtwagens

Chiptuning

Chiptuning is een vorm van motortuning. Het is een relatief eenvoudige upgrade die je auto snel meer koppel en vermogen zal geven. Zonder dat daar een grote verbouwing voor nodig is. Het enige wat je nodig hebt is een microchip,in feite niets meer dan een klein stukje metaal. Maar wel met belangrijke informatie waar je auto wat mee kan. Het klinkt wellicht ingewikkeld, maar dat is het juist niet. Een chip is een serie processors waarin beschreven  staat wat ze met de auto moeten doen.

Zo zijn er bijvoorbeeld microchips die bepalen hoeveel brandstof de auto krijgt, wat het ontstekingstijdstip is of hoeveel lucht er in de auto gaat. De chip bevinden zich in de Electronic Control Unit (ECU). Deze ECU bestuurt eigenlijk alles, samen met de chip die erin zit. Zo bepaalt de ECU de lucht-brandstofverhouding voor de injectie en het ontstekingstijdstip. Hoe? Door zaken als de buitentemperatuur, de samenstelling van uitlaatgassen, de gaspedaalpositie,het toerental, de inlaatluchtdruk en de motortemperatuur te meten. Bij een turbomotor is chiptuning extra lonend. Door de opgeschroefde turbodruk is 30 tot 40% extra vermogen makkelijk haalbaar.


Regeltjes

Je vraagt je misschien - terecht - af waarom in auto's die uit de fabriek rollen niet direct al een supersnelle chip zit.Dit heeft onder andere te maken met regeltjes. Zo zijn er regels met betrekking tot uitlaatgassen waar fabrikanten zich aan dienen te houden. Daarnaast moeten fabrikanten rekening houden met zaken als brandstofverbruik, wisselende brandstofkwaliteit
en gemiddelde onderhoudsintervallen.

 

Performance-diesel

EPC tuning voor diesel motoren is mogelijk voor voertuigen vanaf bouwjaar 1997.  Of het nu gaat om een 1.2 TDI, een 2.0 TDI of een 3.0 JTD motor. Uw voertuig zal met een EPC tuning sneller acceleren, minder zogenaamde “flatspots” of een turbogat hebben. In veel gevallen neemt de topsnelheid toe.
Alle EPC producten zijn zorgvuldig getest en zorgen voor onbezorgd rijplezier.
EPC tuning overneemt desgewenst de fabrieksgarantie zodat u zorgeloos kunt genieten van uw tuning
.

 

Performance-benzine

EPC tuning voor benzine motoren is mogelijk voor voertuigen vanaf bouwjaar 2008.  Of het nu gaat om een 1.2 TFSI, een 1.4 TSI of een 2.0 TFSI met 200 pk standaard. Uw voertuig zal met een EPC tuning sneller acceleren, minder zogenaamde “flatspots” of een turbogat hebben en in veel gevallen een hogere topsnelheid krijgen.
EPC tuning overneemt desgewenst de fabrieksgarantie zodat u zorgeloos kunt genieten van uw tuning.

Prijzen zijn sterk afhankelijk van het type auto, u kunt ons een mail sturen met het type auto daarin vermeld, en wij brengen u op de hoogte van de prestaties en de prijs.