BVLR

BVLR

Samen werken aan keurmerk ritregistratiesystemen

dinsdag 24 juli 2012

De Vereniging Auto van de Zaak, VAVDZ, en de BVLR, de branchevereniging van ritregistratiesysteemleveranciers, hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. Doel van de samenwerkingsovereenkomst is te komen tot een zo breed mogelijk gedragen keurmerk dat aantoont dat een systeem voldoet aan de normen van de Belastingdienst.

Mogelijk wordt er per 1-1-2013 een variabele bijtelling per privé gereden kilometer ingevoerd voor bestelauto's. Een goedgekeurd systeem is dan een vereiste.
Zowel bij het Ministerie als de Belastingdienst lopen momenteel pilots waar de VAVDZ bij is betrokken. De uitkomst is onder andere dat er een normenkader is gepubliceerd dat is samenwerking met onder andere de leden van de BVLR is opgesteld. Als berijders een systeem hebben dat voldoet aan het normenkader, dan komen zij in aanmerking voor een verlicht regime bij controle door de Belastingdienst.

De overheid gaat niet zelf ritregistratiesystemen auditeren en vraagt van de
branchepartijen om te komen tot een onafhankelijk keurmerk in het kader van horizontaal toezicht.

Lees hier hoe Van Gelder Ctrack reeds gebruikt voor horizontaal toezicht i.s.m. de Belastingsdienst.

De VAVDZ en de BVLR werken vanaf heden samen aan de uitvoering van een onafhankelijk keurmerk op basis van de normen van de Belastingdienst. Ctrack is medeoprichter branchevereniging Ritregistratiesystemen en klaar voor Belastingdienst certificering.

Aantal weergegeven:
Sorteren op: